zaterdag 14 maart 2009

DAG 4

Fast and Furious premiere in Hollywood.

Day 4, March 12th

Op donderdag begon ons programma pas om 15:00, dus hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de ochtend met de auto naar Venice Beach te rijden. Daar zijn we over de boulevard gelopen en hebben we geluncht, was erg gezellig. Vervolgens weer terug naar Universal City, over de drukke snelwegen van LA.
Om 15:00 stonden we weer voor de poort van Universal, waar we opgepikt werden door onze contact persoon Jennifer. Ze had voor vandaag een afspraak gemaakt bij Focus features. Een aparte tak van Universal waar ze vooral low budget films maken voor een kleiner publiek. Films als Milk, Brokeback Mountain en Burn After Reading. Focus zat ook op de lot van Universal, maar was zeker 10 minuten rijden in een hobbelig golfkarretje om er te komen. Iedereen op de lot verplaatst zich namelijk in deze karretjes. Ziet er erg grappig uit.
Bij Focus werden we ontvangen door Michael Pruss en Samantha Pickett. Twee executives die ons alles vertelden over hun bedrijf. Ook zij hadden onze films gezien en ik kreeg voor de zoveelste keer de vraag 'hoe ik toch op zo'n ziek verhaal kom'. Maar ze waren onder de indruk van onze films, vooral toen we vertelden hoe ze tot stand gekomen waren.
Ze ware momenteel in onderhandeling met Anton Corbijn. Hij gaat z'n tweede speelfilm voor hun regisseren.
Het was een leuk gesprek, maar aangezien Focus maar 6 films per jaar maakt met gevestigde regisseurs als Ang Lee en de Coen brothers wisten we al gauw dat Focus niet zoveel voor ons zou kunnen betekenen. Dit in tegenstelling tot Rogue Pictures van Universal, waar ze erg geinteresseerd waren in mn plannen. En waar ik dus mag pitchen volgende week woensdag.. Ben al het oefenen!
Na deze meeting was het snel terug naar het hotel om om te kleden. We gingen die avond namelijk naar de wereld premiere van Fast and Furious. Deel 4 in de reeks van autorace films met Vin Diesel en Paul Walker. Rond 19:00 liepen we dan ook over de rode loper, met voor ons Peter Fonda en achter ons Vin Diesel. Erg leuk allemaal. We zijn ook heel veel op de foto gezet, dus wie weet verschijnen we nog wel ergens op een filmsite :)
De film was niet zo bijzonder (maar had er ook niet zoveel van verwacht) Het meest opvallende was de enorme product placement in de film. Denk dat Vin Diesel wel 5 Corona's heeft besteld in de film!
Na de film was er een afterparty met een buffet waar je u tegen zegt. We kwamen nog wat executives tegen die we de afgelopen week ontmoet hadden, dus was erg gezellig.
Rond 1:00 was het festijn alweer afgelopen zijn we terug gelopen naar ons hotel.
Was weer een leuke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten